Imaginea lui Dumnezeu pe web

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, în medie: 5,00 din 5)
Loading...

Ligia Trîncă

 

Apăs butonul de pornire.

La doar 5 secunde, apare imaginea unui copilaş cu mâinile împreunate, în poziţie de rugăciune.

Folosesc această imagine pe „desktop” pentru a-mi aminti zilnic modul apropierii de sfinţire: rugăciunea.

Apăs „dublu click” pe „accesul direct” la internet şi tastez, in „Google” : „imaginea lui Dumnezeu pe web”. La scurt timp realizez că nu găsesc ceea ce caut.

Tastez o altă adresă, pagina site-ului la care lucrez de ceva vreme, şi arunc o privie, de data aceasta fiind un vizitator în plus. Analizez fiecare colţ al acestuia. În timpul acestui „proces de autocritică” s-a născut o întrebare în mintea mea: „Oare efortul meu poartă imaginea lui Dumnezeu? „

Mă opresc din căutare şi încep să analizez amănunţit răspunsul la această întrebare.

Tinerii din generaţia noastră folosesc internetul pentru a-şi crea relaţii şi prietenii.

Unii caută popularitate, folosind diferite mijloace „din lumea digitală„; alţii sunt zi şi noapte „on-line”, la dispoziţia oricui pentru oricine; pierd timpul „prinşi” de jocurile în reţea; sau „culeg” ultimele noutăţi din muzică şi uite asa trec zilele, săptămânile şi duminicile, cu tinerii noştri în faţa monitorului.

 

Acum mă adresez acestor tineri care se simt mai mult sau mai puţin identificaţi, şi tuturor celor care folosesc internetul!

ÎL implicăm pe Dumnezeu în lucrările noastre? [ „Încredinţeazăţi lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti planurile.” Proverbe 16:3 ]

Câţi dintre cei care ţi-au vizitat „profile-ul” pe Hi5, au lăsat un comentariu pentru a-ţi spune că au găsit o încurajare în cuvintele afişate de tine… că şi-au regăsit credinţa ?

Câţi ar putea spune că telefonul tău sau mesajul „off-line” le-a înseninat ziua, chiar dacă vă aflaţi la mii de kilometri depărtare? Le-ai spus să fie lumină încă o zi?

Oare te-ar putea căuta cineva pe „mess” săţi propună să te rogi împreună cu el/ ea pentru problema în care tocmai se află?

Ai căutat să foloseşti această nouă şi modernă posibilitate pentru a duce Cuvântul lui Dumnezeu în lumea întreagă?

Când Isus le-a spus apostolilor că le va trimite o putere care îi va face martori în toată lumea, până la marginea pământului, le vorbise de fapt primilor misionari. Pe atunci, străbăteau zile întregi pe jos, pentru a duce lumii Adevărul, şi totusi, roadele au fost uimitoare. (3.000 de oameni, întorşi la o singură predică).

Astăzi tehnologia modernă ne face propovăduirea mai uşoară şi mai rapidăşi totusi, roadele nu se pot compara cu cele de acum 2.000 de ani (cu părere de rău o spun). Râvna pentru propovăduirea Evangheliei, a „misionarilor moderni”, lasă de dorit.

Mulţi aşa-zis creştini, folosesc internetul pentru a încerca a fi ceea ce nu sunt. Folosesc o identitate falsă şi îşi permit lucruri neplăcute înaintea lui Dumnezeu!

 

Dar, în ce te priveşte, tu eşti reflectarea dumnezeirii? Îţi foloseşti talentul, timpul şi posibilităţile pentru propovăduirea Adevărului? Foloseşti internetul pentru a răspândi imaginea lui Dumnezeu?

Dacă până acum nu te-ai gândit serios la toate acestea, şi la responsabilitatea pe care o ai ca fiu al Celui Sfânt, acum e timpul să o faci!

„Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile (…) şi învăţaţii să păzească tot ce v-am poruncit şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului!”     ( Matei 28: 19-20 )

Acest articol a fost publicat în numărul 25

Lăsaţi un răspuns